home, sweet home

ÄNTLIGEN så är vi hemma. Vill tillbaka, men bara till Bibione, för det var sååå tråkigt i Slovenien, men ändå helt ok. Landskapar är sååå vackaret i Slovenien. 
  
Tycker här är jättekalt här hemma också, var ca 40 grader varje dag i Italien. Det var ca 25+ grader klockan 11-12 på kvällen. Då var gatorna fulla, alla affärer öppna. Älskr att det är mer 'natt människor' där. Det är siesta på dagen (12-16) för det är som varmast då. Och då är nästan ingen ute, för alla affärer är stängda. 
 
Skriver nu vad vi gjorde alla dagarna, så ni får reda på lite ;)
 
 
 
Fredag: Vi började köra ner till Italien, stannade i Tyskland och övernatta där (och fick värsta dampen för att WiFi'et till min mobil inte fungerade. 
 
Lördag: Vi fortsatte ner till Italien. Vi kom fram pöå kvällen, vi hitta en restaurang som vi kunde äta på (värdens godaste spagetti), de vi åkte ner med, kom en liten stund efter oss och vi åt tillsammans där. 
 
Söndag: Vi åt frukust, sen så badade vi på starnden, åkte och storhandla (mat då, eftersom vi hyrde en lägenhet) och sen så badade vi i poolen på taket. 
 
Måndag: Vi badade på stranden, åt lunch och badade sen i poolen på taket.
 
Tisdag: Vi (barnen blev tvingade) att åka runt på några vinställen. Pärornen köpte masssssa vin. Vi åkte till en väldigt fin vingård, där vi (päronen igen) prova jääättemånga viner. De duka fram massa ost (riktigt goda) och sånna brödpinnar (som man får överallt i Italien innan man får maten på restaurangen när man ska äta) och de var såå goda, de godaste som jag smakat på hela tiden när jag var i Italien. De hade typ chips smak, hahaha. Vi barn fick världens godaste citronläsk. 
Sen när vi kom hem igen, så badade vi i poolen på taket. 
 
Onsdag: Vi gjorde samma sak som i måndags. Fast vi hyrde en trampbåt (när vi var på havet) men en rutschkana på, det var sååååå kul! Vi trampa ut, och 'lekte' där ute.
 
Torsdag: Vi gick upp tidigt, åkte båt i lite mindre än en timme (och jag sov/lyssna på musik hela ägen dit). Vi åkte till ett ställe där man kan ta båtar till Venedig, vilket vi gjorde. (om ni inte vet vad Venedig ä, så är deet den staden som är byggd på vatten) När vi kom fram till Venedig så gick vi runt lite. Kollade runt mycket, kolla i affärer och allt sånt.
Det finns en Ferrari butik (en 'äkta' eller vad man säger, en ferrari-bil stod där inne, och där var massa kläder, och allt sånt, sök på 'ferrari store venice' om du vill se hur det ser ut) och Jacob (min kompis, som var där med oss) köpte en tröja där, och det finns tyvärr bara herr kläder där, annars så hade jag också köpt en tröja. 
Sen så gick vi in i Gucci-affären där, älskar deras väsker. Skulle vilja ha en, fast de är svindyra. Vi gick runt, jag köpte en tröja på Hard Rock Cafe, älskar den! 
Sen så gick vi in i världen gulligast och bästa smyckesäffär, köpte ett armband där, älskar edt med!
Sen så titta vi runt, turista och sånt.
När vi kom tillbaka lägenheten så  badade vi i poolen och vila.
 
Fredag: Vi bada och sola hela dagen, vila och tog det lugnt. 
 
Lördag: Vi körde vidare till Slovenien, där åkte vi till hotellet, lämna vilket saker och sen åte vi till en vingård och gick på vinvandring (eller vad det nu kallas) och sen på vinprovning. 
 
Söndag: Vi åkte runt och titta i Slovenien.
 
Måndag: Vi började köra hem, övermattade i Tyskland.
 
Tidsdag: Vi körede hem, OCH NU ÄR VI HEMMA!
 
 
 
Åt precis grillat kött till middag, jättegott!
En bild från när vi åkte runt i Slovenien, kommer fler bilder senare! COPYRIGHT
 
KRAM S



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback